Μερικοί γιατροί θεωρούν τώρα το ενδεχόμενο η Κανναβιδιόλη (CBD) να είναι ένας αποτελεσματικό ήπια έως μετρίως ισχυρό αναλγητικό , συνταγογραφόντας την Κανναβιδιόλη (CBD) ως αναλγητικό για τους ασθενείς με καρκίνο που έχουν πόνους, καθώς και άλλους χρόνιους πόνους, όπως τους κεντρικούς νευροπαθητικούς πόνους .

Ενώ οι μηχανισμοί λειτουργίας ανακούφισης από τον πόνο της Κανναβιδιόλης (CBD) δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί , η Κανναβιδιόλη (CBD) θεωρείται σήμερα ως ένα από τα ασφαλέστερα κανναβινοειδή και έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική ενάντια σε ένα αριθμό πόνων που συνδέονται με τον καρκίνο σε πολυάριθμες κλινικές δοκιμές.

Η Κανναβιδιόλη (CBD) και άλλα κανναβινοειδή έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχουν αποτελεσματικές αναλγητικές ιδιότητες για τους ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου οι οποίοι έχουν αναπτύξει αντίσταση σε ισχυρά οπιοειδή αναλγητικά. Αυτό σημαίνει ότι Κανναβιδιόλη (CBD) θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την ανακούφιση από τον πόνο , ακόμη και για τους ασθενείς των οποίων τα σώματα έχουν συνηθίσει σε υψηλές δόσεις ισχυρών παυσιπόνων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Κανναβιδιόλη (CBD) θεωρείται πλέον ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των ισχυρών αναλγητικών, όταν πρόκειται για χρόνιους πόνους . Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι ουσιαστικά ένα μη-στεροειδές αντι-φλεγμονώδες φάρμακο ( ένα απλό αναλγητικό ), και ως εκ τούτου, τα διαλύματα Κανναβιδιόλης (CBD) είναι λιγότερο ισχυρά από τα οπιοειδή αναλγητικά, αλλά γενικά θεωρούνται ότι έχουν πολύ λιγότερες παρενέργειες από ό, τι αυτά τα ισχυρά αναλγητικά.

Επιπλέον, η Κανναβιδιόλη (CBD)θεωρείται επίσης ένα μέσο ανακούφισης και γιά τον οξύ πόνο. Ενώ οι άμεσες αναλγητικές ιδιότητες της φαίνονται λιγότερο ισχυρές από ό, τι τα περισσότερα οπιούχα παυσίπονα, τα συνεργιστικά αποτελέσματα της Κανναβιδιόλης (CBD) κατά της φλεγμονής μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι πραγματικά πιο αποτελεσματική ενάντια στον φλεγμονώδη πόνο από ό, τι τα συμβατικά αναλγητικά .

Τέλος, όπως έχουμε δει στο άρθρο γιά την Κανναβιδιόλη (CBD) και τον Καρκίνο, η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο που προκαλείται από ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας , η οποία βοηθά τους ασθενείς να ανεχθούν τις χημειοθεραπείες πιο εύκολα και με λιγότερο πόνο, που σχετίζεται με παρενέργειες .